Friday, January 19

A journey of a thousand miles starts in front of your feet


Parasta matkustamisessa ja uusissa maissa olossa on kyllä se että joka päivä tuo mukanaan jotain uusia kokemuksia ja elämyksiä. Esimerkiksi eilen minua puri rotta varpaasta. Nyt tiedän miltä sekin tuntuu ja kuinka syvälle pienen lemmikkirotan hampaat voi upota mun ihanan jalkaödöörin houkuttelemana. Syvälle ja vertakin tulee jonkun verran.


Muitakin huomioita on onneksi tullut matkan aikana tehtyä. Tunnetusti en yleensä kato paljoa telkkaria mutta uudessa maassa telkkari on mun milestä ihan loistava tapa päästä mukaan elämän menoon ja yleensä siinä oppii vaikka mitä uudesta maasta. Esimerkkinä nyt vaikka Uuden- seelaannin uutiset ja mainokset. Verrattuna Suomen MTV3:n tai nelosen uutisin vaikkapa näiden channel 3 joka on aika vastaava kanava kuuden uutiset antaa aika erilaista infoa. Headlines uutiset yleensä käsittelee jonkun uusi-seelantilais mummon kadonnutta ja myrkytettyä koiraa, jotain murhatutkimusta, uhanalaista lintulajia tai Badin ja Angelinan lasten kuulumisia. Kyllä. Juuri tälläisiä iltalehti uutisia lähinnä. Ja muut kanavat ei hurjan paljoa poikkea tästä samasta. Turha yrittää sitten pysyä maailman tapahtumista perillä vain telkkariuutisia katsomalla ainakaan.

Kiwit eli Uusi-Seelantilaiset on kyllä todella ylpeitä ja tarkkoja luonnon tilasta täällä ja luonnon kunnossa pidon eteen tehdään paljon töitä. Laura ja Harriet, ehkä tämä selittää kaikki kuuluisat kaksimetriset puutarhatontut ja tortut ;). Täällähän on mm. Climate change ministerkin ja ihan yleisesti ihmisten käytöksestä huomaa kuinka tärkeä luonto on uusi-seelantilaisille. Odotan innolla että me päästään tonne Steward Islandille ja muualle täällä etelä saarella haikkailee ja camping. Onneksi kuulemma saadan Minnan tutulta ilmaiseksi käyttöön campervan, how cool is that. Päästään Milford Soundiin, Te Anauhun, Queenstowniin jne.

Tässä yksi päivä totesin myös että kyllä täällä on erittäin suuri riski palaa auringossa ja nopeammin kun monessa muussa paikassa maailmassa koska maan yllähän on aikamoinen aukko otsoonikerroksessa ja suositellaankin että täällä pitäisi käyttää vähintään factor 30 aurinkorasvaa. Niin käytinkin ja laitoin monesti mutta se ei tietenkään estänyt sitä et olkapääni poltin, tuntuu oikein kun iltapäivällä auringossa ollessa ne säteet porautuu ihoon...Aurinkorasvatkin täällä on cancer societyn valmistamia että sekin kertoo ehkä jotain ja saa auringot vaarat täällä tuntumaan todellisemmalta.


Mutta uusi-seelantilainen olut kyllä maistui aika hyvältä iltapäivän auringonpaisteessa puutarhassa istuessa ja makoillessa.




Viikko täällä on kyllä menny nopeaan, nyt jo perjantai. Kivaa kyllä kun on niin lomailu fiilikset että ei oikein ees tajua mikä päivä on menossa ja ei sillä niin väliäkään. Kunhan aamulla johonkin aikaan vaan sängystä ylös kömpii, verhon raosta tarkastaa säätilan (tänään sataa ja en nyt pääse puistoon kenguruja kattoo vaikka niin suunnittelin), käy kaupungilla pyörimässä ja hoitamassa asioita tai muuten vaan ihmettelee ja puistopiknikeillä,ottaa valokuvia, illalla kokkailee ja syö, kattoo leffoja, leikkii minnan rottien kaa ja hengailee vaan. Lauantaina mennään varmaan vanhalle jauhotehtaalle pelaa laser sotaa. Jes. Aika hiton siistiä.

Pii sleeping in my bed

Ainiin, Invercargillin kirjastossa on hyvät valokuvauskirja valikoimat ja hyvät luokittelut, kama sutran ja lasten kasvatus kirjojen välissä death customs luokka. Erillinen luokka myös suicide kirjoille. Kaikkee siistiä löyty kyllä kirjastosta, ehkä yks söpöimmistä kirjastoista ikinä. Jos ei muuta tekemistä oo niin voin vaan lainata hirveen pinon kirjoja ja istua meiän talon portailla lukemassa.

10 comments:

Anonymous said...

varasta mulle joku kirja luokista suicide ja death customs. iha parasta... ja cancer society, ootko nyt ihan varma että se on joku oikee maa, ettet ois vaan jossain huumorisarjassa..


-a-

Anonymous said...

jesh, kyllapa kuulostaa ylikivalta. luulen etta taalla uutiset on aikalailla samaa luokkaa, en oo kylla paljon kattonu ja itseasiassa oon nahny vaan lahinna saatiedotuksia, tuntuu olevan tarkeita taalla... iskee masennus kun lukee tata sun blogia kun nayttaa niin hyvilta kaikkine kuvineen :) lalalaa, tule tannekin kuvailemaan heviaijia ettet joudu pelkkia puutarhatonttuja kuvaamaan. tai teita supermies asuissa. huhhuh ja kukkuu vaan. ja siella kaikilla oli niin mukavaa, oi jospa oisin ollut mukana...

Anonymous said...

Hei Multipack ja Intiasta paivaa.
Hurjan kivan blogin olet saanut kasattua kokoon, ihana kun jollain riittaa energiaa.
Mulle on iskenyt kamala ahdistus maailman tilasta (paluu teiniaikoihin..), kun tuntuu etta nama intialaiset valloittaa vakimaarallaan koko maapallon (tanne saakka sita piti tulla potemaan). Niita on vaan niin paljon, eika loppua nay. Ja jos siella on luonnonsuojeluvillitys, niin taalla on niin paljon saastetta etta hyva kun henki viela mahtuu kulkemaan loppuillasta.
Noh, kai ne joskus viela tajuaa, sitten kun ei enaa mitaan pysty tekemaan millekaan. Tilitys loppuu, pusipusi ja kaikkea kivaa tee siella.

Emmi

Anonymous said...

Jaahas...vaarallista siellä tuntuu olevan ku rotatkin puresekelee varpaista. Toivottavasti ei tuu lisää kuolleita eläimiä. Mulla on edelleen joku mielenhäiriö ja oon väkertäny opinnäytetyötä taas pari tuntia. Lunta leijailee ulkona, ei oo pelkoa syövästä. Paitsi tosta kokiksen vaikutuksesta se kyl saattaa iskeä. Älähän pala karrelle.

Anonymous said...

Moi Sanna! Kiva lukea sun kuulumisia pitkästä aikaa. Hyvän näköinen blogi ja elämä siellä maapallon toisella puolella vaikuttaa aika leppoisalta. Hyvä, hyvä! Mulla alkaa tenttikausi täällä Espanjassa, jossa oon vaihdossa. Sit ens kuussa lähdenkin takaisin Rovaniemelle jatkaan opintoja. Mukavaa Uutta Seelantia!! :) Terveisin Sini Rollosta

Anonymous said...

Mooi!

Voih, näyttääpä elämä siellä ihanan aurinkoiselta ja rennolta! Me täällä jäädytään Jkylässä ja sosiaalisoidaan toistemme lisäksi lähinna vain lähikaupan kassatädin kanssa, jolle maksetaan viikottaisesta (kilon..) ketsuppiannoksestamme... Pathetic? Yes. Very :) Johanna etsiskelee halpoja lentoja maailmalle ja Maria unelmoi kesän festareista kaukana ja lähellä. Jyväskylä kuittaa tältä erää. p.s. Varo vesikauhua :)

Anonymous said...

kokeilen vaan saanko tan nyt toimimaan.

nice blog.

Anonymous said...

kokeilen vaan saanko tan nyt toimimaan.

nice blog.

Anonymous said...

kokeilen vaan saanko tan nyt toimimaan.

nice blog.

Anonymous said...

kokeilen vaan saanko tan nyt toimimaan.

nice blog.