Friday, October 5

Bangkokkeli

Outoa olla taas Aasiassa, vastahan täällä pari kk sitten olin. Mutta kivaa myös kun lämmintä on joku +30 koko ajan, topissa ja shortseissa/hameessa tarkenee oikein hyvin ja välillä voi käydä hostellin kattoterassin uima-altaalla viilentyy. Kiitti Johanna hostelli vinkistä, jos tää on nyt se sama, D&D Inn?! Kumminkin ihan siisti hóstelli, ehkä vähän kalliimpi kun muut. Mutta mielellään maksaa vähän extraa uima-altaasta katolla. Khao San Road missä hostelli on on kyllä aikaa kamee, Bangkokin premium turisti/backpacker area...no tieshän tän jo melkein etukäteen mutta onneks itse kadulla hengailun voi jättää väliin. Pakolliset ostokset mitä piti löytää on tehty, kuten Brucen uus levy, tietenkin aito piraattiversio..

Tänään oli joku buddhalainen celebration täällä jonka takia kaikki buddhalaiset temppelit oli turisteille auki ilmaseks (yleensä turistit kai maksaa 100bahtia per temppeli). Oli ihan kiva käydä kiertelee niissä. Lisäksi Thaimaan hallituksella on menossa pari pv joku yritys promota turismia ja sen takia ne maksaa valtion tuktuk kuskeille bensat ja meille jäi siten vain joku onneton 50 bahtia koko tuktuk kierroksesta maksettavaks, neljännes normista kai. Eli hyvin ajoitettu tää vierailu. Tuktukilla (eli niitä mopoja joilla joku koppi perässä) oli muuten kivaa mutta aivan hullu tää liikennesaaste määrä täällä. Ei ihme kyllä kolmen tunnin jälkeen joutunu mitään mustaa vielä korvista ja nenästä kaivaa:D

Ruoka on ollu hyvää ja kohtalaisen halpaa mikä ei suuri yllätys ole. Sain taas dragon fruitin syödä tänään eli yksi Aasian matkan tavoite täynnä. Uuden kengätki löysin noin viidellä eurolla, entiset aasian 5e kengät hylkäsinkin Bangkokin kentällä jo koneeseen, flipflopeissahan täällä kulkee kumminkin.

Saasteita ja turistimassoja lukuun ottamatta ihan kiva paikka tääkin on. Ja paljon kivoja ihmisiä jotka haluavat harjoitella englantia ja kertoa minne kannattaa mennä. Antin tatuoinnit on niille osottautunut hyväks keskustelun aloitukseks ”wat lougou iis thaat? Weer did juu maik this tattoo?””weelcam to Thailand!!” ”Finland, aaah, nokia!” ja sit kohta huomaakin jumittaneensa niiden kaa juttelee 15min ja kartta on täynnä hassuja merkkejä ja kirjotuksia. Ihan siistiä.

Huomenna ohjelmassa aamupala, aamu-uinti, pakkaus ja taas lentokentällä ja kohti Jakartaa. 1 yö siellä, harmi ettei heti samalla pvlle satu lentoa Balille. Ja sit Balilla ehkä pari päivää ja sit kauas kaikesta eli Lombokin puolelle Gili- saarille. 3 pientä saarta joissa on kuuleman mukaan valkeita hiekkarantoja, bambumajoja, palmuja, snorlausta ja mikä parasta: ei autoja!

edit:ei pidä paikkaansa matkasuunnitelma ihan kun lentoja peruttu..mutta singaporen kautta balille.

2 comments:

Anonymous said...

Moi! Sain itseni sitten Helsinkiin asti vasta Beatsteaksia katsomaan, joten jäi hyvän matkan toivotukset... Tuli ikävä Berliinin graffitteja ja kasvispöperöitä sun edellisestä kirjotuksestas! Ja Aasian lämpö kuulostaa aikas houkuttelevalta. Hyvää reissun jatkoa ja tuktukkuilkaahan varovasti :)

Anonymous said...

kuulostaapa aika huonolta. me otettiin niinan kanssa loparit ja nyt vaan nautitaan auringosta viimeset paivat, keskiviikkona tien paalle. tuo +30 menee just ja just, mitenhan selvitaan tuolla aavikolla sit +36:ssa...ollaan varmaan aika rusinoita kun melbournessa nahdaan :D pitakaahan huoli ja hyva reissu! xxx