Wednesday, October 31

Yogja

Mä aina kirjotan näitä updateja ja en saa niitä viikkoon nettiin ja sit ne on ihan vanhoja juttuja jo. Katotaan jos nyt onnistuis. Tällä hetkellä Yogjakartalla, yllättävän mukava kaupunki näin isoks paikaks. Eilen käytiin bodobudurissa, maailman isoin buddhalainen monumentti rakennettu joskus vuonna kaksisataa, oli aika hieno paikka. Lähellä oli myös pienenpi buddhatempeeli ja luostari jotka oli hienoja kanssa. Bodobudurissa localit jostain syystä halus koko aika päästä kuviin meidän kaa, ollaan vähän julkkiksia täällä:D Jotenkin aika hassua että maailamn suurin buddhalainen monumentti on maassa jossa on maailman suurin prosentti väestöstä muslimeja. Muslimi rukouksia saatiinkin ihan tarpeeks kuulla edellisessä paikassa Senggigissä kun aamu 5am alko aina viereisen moskeijan kovaäänisistä se jodlaus kuulua...anttivarsinkin tykkäs:)

tänään varmaan paikallisia marketteja kattelee, sulttaanin palatsille ja pelaa korispeliä pelihalliin, eurolla voi 5 peliä pelata, huippua. Huomenna isolle Hindu monumentille..en tiiä missä kunnossa se tosin on kun osa sitä kai oli keväällä 2006 maanjäristyksessä tuhoutunut. Nyt onneks mannerlaatat pysyny paikallaan..hullua kyllä lukea mitä tuhoa tsunamit ja maanjäristykset tässä maassa on saanu aikaan..

Yks josta oon ollu aika yllättäny on se et köyhyys täällä näkyy aika vähän vaikka selkeästi suuri osa ihmisistä on tosi köyhiä. Tosi vähän täällä on ketään kerjäämässä, helsingissäkin enemmän. Busseissa on sit paikallisia lapsia laulaa ja rahaa siten tienaa, tai kaikki yrittää transportia tarjota tai myydä jotain. Yrittämisen puutteesta ihmisiä ei ainakaan voi syyttää.

Vähän yli viikon päästä Melbounrneen jo.vaihdettiin lento viikkoa aiemmaks. Kiva nähä laura ja niina jo. Ja myöskin kiva saada tavarat pos rinkasta ja rusinan kyytiin. Suunnittelen jo mitä kaikkee haluan syödä ausseissa, tullu taas ikävä kaikkee normaali ruokaa kuten kaurapuuroa, kunnon leipää ja pestoa. Ja yleensäkkin sitä et saa ite kokata.

Indoissa ollu kyllä tosi kivat yli 3 viikkoa. Ekat kaks meni siellä Gili Menolla, hiljainen pikkusaari jossa vaan rantoja, halpaa ruokaa ja snorklausta, sukellusta ja laiskottelua joka oli ihan hyvä alku matkalle vaikkakin eihän siellä paljoa paikallista elämää ollu. Sit käytiin kiipee 2700metriin Rinjani vuorelle...3päivää, rankin vaellus ikinä mutta myös ehdottomasti hienoin minkä ikinä oon tehny. Hienot maisemat kraatterin reunalta. Sit oltiin pari pv liian pitkään Senggigissä sairastaa ja Kutan(Bali) kautta sit tänne. Tästä vuoristomaisemien kautta sit takas Balille. Tuskin enää yhtään yötä ollaan Balin puolella, siellä on liikaa turisteja. Java on paljon kivempi, paljon enemmän näkee paikallista elämän menoa.Jos tuolta vuoristosta kahviplantaasien ja riisipeltojen seasta löytäis jonkun kivan pikkukylän jossa ois pari yötä.

Eilen nähtiin tossa kadulla apina ajopuku päällä taluttaa ja ajaa leikki moottoripyörää, harmi ettei tullu kuvaa kun sato vettä just...kaikkea sitä näkee. Aasiassa kyllä taas sydämeen sattuu kaikki ne pikku ponit ja kissat ja muut onnettomat eläimet mitkä haluais mukaansa ottaa..

Loppuun jotain kuvia. Jesselle gekkon kuva, niitä on täällä paljon. Enemmän kun sisiliskoja mökillä. (Kuvan gekko taitaa olla kyllä vähän vahingoittunu kun Antti runnoi sen rinkkansa alle jotenkin..)
Indonesia kuittaa ja lähtee uimaan ja tuoretta mangoa syömään.






3 comments:

Anonymous said...

heheh, ei tuu ikava puuroo kun mun mukaan lahdet, se on vakkari aamupala :) ootetaan jo rusinan kanssa innokkaina!! ens viikolla nahdaan xxx

Anonymous said...

you just have to love that last picture, heh he!!

ps. olen vihdoinkin loytanyt yhteyden ulkomaailmaan (lue netin) taalta namibian aavikon keskelta!!

universe-is-a-huge-place-and-I’m-just-starting. said...

hey babe!! mahtavia kuvia ja ... sait mut taas vaan niiin kovin sairaaseen matkkustus kuumeeseen. harmi vaan ettei meill oo rahaa taalta kasin matkata, taytyy ekasks menna lontooseen tienaa puntia ja sitten hypataan koneeseen ja ollaankin pois pari kk. ah, cant wait. ja sanna.. ala huoli siita lskusta, jse sano etta ei ne sua mitenkaa lahe metsastaa, ja jos jotain sanoo, voithan sa aina sanoo ettet todellakaan tiennyt, se oli meinaa vahinko multakin etta loysin sen sielta ojasta!!


ikava on sua , beautiful soul. kiitos etta oon saanut tutustua suhun, ees vahan.

take care, i love you.

enjoy.